spot_img

Vitamine D en het immuunsysteem

Vitamine D zorgt o.a. voor een goede werking van het immuunsysteem. Als je eet volgens de Schijf van Vijf en elke dag 15-30 minuten buiten bent, krijgen veel mensen voldoende vitamine D binnen. Dit geldt niet voor jonge kinderen, vrouwen ouder dan 50 jaar en mannen ouder dan 70 jaar, mensen met een getinte huidskleur, mensen die weinig buitenkomen of die buiten hun gezicht en handen bedekken en zwangere vrouwen. Voor hen geldt het advies om extra vitamine D te slikken om botten zo sterk mogelijk te houden. Wetenschappelijke adviescommissies concluderen dat het onvoldoende is aangetoond of (extra) vitamine D het risico op infecties vermindert. Of een vitamine D-supplement helpt zal eerst op een goede systematische wijze moeten worden aangetoond. Lees het uitgebreide persbericht op de site van voedingscentrum.

Advertentie

spot_img