spot_img

Zeg, kent u de matrassen man? Die woont in Scheveningen

Veel internationale vernieuwingen rond matrassen komen uit Den Haag, specifiek uit een kleine fabriek in Scheveningen. Daar worden matrassen ontwikkeld, geproduceerd en verkocht. Spillen hierin zijn Oscar Jol en Chris Nederhorst, ondernemers en matrassenexperts. Binnen de bedden- en matrassenbranche zijn zij wereldberoemd, maar bij het grote publiek zijn ze totaal onbekend. Hoe zit dat?

Sinds 1998 is het bedrijf Royal Health Foam matrassen gevestigd in Scheveningen dat matrassen ontwikkelt, produceert en verkoopt. Geen hightech fabriek op een industrieterrein, maar een pand dat gewoon in een woonwijk staat. In het pand is ook een showroom gevestigd waar consumenten allerlei soorten matrassen kunnen uitproberen die in eigen huis zijn ontwikkeld. Dat is bijzonder want meestal worden matrassen ‘ergens’ in een fabriek gemaakt (zo goedkoop mogelijk) daarna geïmporteerd en vervolgens verkocht via een winkel of via internet. Juist de combinatie produceren én verkopen maken het Scheveningse bedrijf uniek.

Pionier en vooraanstaande ziekenhuizen. Er is nog een factor die Royal Health Foam bijzonder maakt en dat zijn Oscar Jol en Chris Nederhorst, oprichters en eigenaren van het bedrijf. Al in 1989 begonnen zij samen H20 Waterbedden in de Javastraat wat ze ruim 10 jaar samen gerund hebben. Nederhorst en Jol zijn matrassenexperts die binnen hun vakgebied alom bekend zijn, maar voor het grote publiek totaal onbekend. Veel zaken die nu alom geaccepteerd zijn, zijn door hen bedacht, ontwikkeld en op de markt gebracht. Zo experimenteerde zij met verschillende schuimsoorten om zo te komen tot matrassen die geschikt zijn voor medisch gebruik. Het gevolg is dat het bedrijf nu leverancier is voor verschillende vooraanstaande ziekenhuizen.

Uitvinders proefslapen nemen risico miskoop weg
“Wij zijn de eersten geweest die met gratis proefslapen begonnen in 1998”, vertelt Chris Nederhorst. Hij krijgt pretogen als hij doorgaat met vertellen hoe hij tegen de stroom in is gegaan: “De hele markt was er tegen. Mijn leveranciers waren boos, omdat zij vonden dat er sprake was van oneerlijke concurrentie. Mensen kochten opeens risicoloos bij ons in tegenstelkling tot bij onze concurrentie. Maar eerlijker kunnen we niet zijn. Wij zijn duidelijk en open naar onze klanten. Nog steeds zijn wij uniek met de bijzondere combinatie van 45 dagen proefslapen en niet-tevreden-geldterug- garantie. Dus mensen krijgen geen waardebonnen of iets dergelijks als de matras niet bevalt maar hun geld terug!” In de showroom aan de Soetensstraat (zijstraat van de Stevinstraat) en op de website is een koopjeshoek waarop de retour gekomen matrassen staan. Deze gaan met een buitengewoon hoge korting direct in de uitverkoop. “Dit zijn matrassen, waarbij achteraf de voorkeur uit was gegaan naar een wat hardere of juist iets zachtere matras.”

Vakhandel en huismerken
Toch kunnen mensen ook in de showroom een matras uitproberen ondanks corona. “Hier komen mensen, soms urenlang, op de matras liggen om deze uit te proberen. Helaas biedt dat geen enkele garantie of het nieuwe matras ook echt goed en prettig zal slapen. Tijdens het slapen kom je op een ander bewustzijnsniveau. Alleen door echt, thuis op de matras te slapen weet je 100% zeker of je ook gedurende de hele garantietermijn van 10 jaar prettig zal slapen.”

Medische toepassingen
Nederhorst en Jol hebben contact met de TU Delft, TU Eindhoven en werkte met Philips samen aan verschillende ‘slaap’-projecten. Ook leveren ze aan diverse ziekenhuizen en maken ze speciale matrassen voor boten, caravans, campers en vrachtwagens. “Sinds begin dit jaar mogen we ook schuimen leveren aan Zeilmakerij Vrolijk in onze Scheveningse haven. Leuk om met andere vakspecialisten samen te werken!” Kortom, op het gebied van écht goed slapen is Royal Health Foam het ‘stille’ adres waar nog maar weinig mensen van af weten maar waar de hele matrassen branche al jaren van profiteert. Doe zelf ook uw voordeel!

Royal Health Foam matrassen (www.healthfoam.com)
Soetensstraat 18
(Zijstraat van de Stevinstraat) 070-3387010

Advertentie

spot_img