spot_img

Eerste BoereGoed kasasperges, een jaarlijkse traditie

Vanaf deze week werden de eerste Westlandse BoereGoed kasasperges weer aangeboden! Elk jaar opnieuw een traditioneel begin van de lente! Op een gering oppervlak in de Buurtkas van BoereGoed worden er op kleine schaal kasasperges gekweekt en daarnaast geleverd door aspergekweker en partner Antonio Van Beek uit Terheijden.


De BoereGoed Buurtkas aan de Baakwoning heeft specifiek tot doel het faciliteren van werkervaringsplekken voor mensen die door gedrags- of sociale beperkingen een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Deze mensen worden begeleid door vrijwilligers, zoals bijvoorbeeld ex-telers. Maar ook mensen die er plezier in hebben om te werken in de Buurtkas en daarbij tevens iets voor de medemens willen betekenen, zijn er welkom!


Het ‘witte goud’ werd de afgelopen 25 jaar op verschillende plaatsen in Westland en in Midden- Delfland geteeld. Drie jaar geleden is de teelt aan de Westgaag op de grens van Westland en Midden-Delfland gestopt omdat het gewas niet langer mee kon. Nu wordt er slechts nog op kleine
schaal geteeld in de Buurtkas in Naaldwijk en bij Arno Ammerlaan in ‘s Gravenzande. BoereGoed werkt daarom al jaren samen met één van de beste kasasperge telers van Nederland; Van Beek in Terheijden die de meeste kasasperges zal leveren.

Advertentie

spot_img