spot_img

‘Goed en gezond slapen versterkt het immuunsysteem’

Het is opmerkelijk: nog nooit werd in de media zóveel aandacht besteed aan het belang van goed slapen als in deze stressvolle coronatijd. Je kan geen krant of tijdschrift open slaan of er staat wel iets over onze nachtrust in. ‘Mensen lijken nu echt wakker te worden,’ lacht Chris Nederhorst van Royal Health Foam in Scheveningen om zijn eigen woordspeling. ‘Eindelijk beginnen we massaal in te zien dat goed slapen bijdraagt aan een beter, actiever en gezonder leven. Een goede matras is daarvoor natuurlijk een basisvoorwaarde.’

Natuurlijk had ook Nederhorst het coronavirus graag aan zijn deur voorbij zien gaan. Maar zoals een bekende ex- voetballer ooit al zei: Elk nadeel heeft zijn voordeel. Nederhorst: ‘Door corona is onze matrassenfabriek populairder dan ooit. Mensen zijn nu sneller bereid om te investeren in hun kwaliteit van slapen. Deels komt dat misschien omdat ze minder uit kunnen geven en dus geld besparen, maar ik ben er zeker van dat het ook komt doordat mensen nu wél het belang inzien van een goed functionerend immuunsysteem, waarmee ze de kans op ziekte kunnen verkleinen. De stress die vrijwel iedereen nu meer ervaart dan voorheen, kan onder meer via een goede nachtrust beter worden afgevoerd. Het kan nét het verschil maken tussen op de been blijven of figuurlijk omvallen met burnoutverschijnselen. Met die bewustwording zijn wij als fabrikant van topkwaliteit matrassen natuurlijk heel content.

Onze passie voor slapen, investeringen en inspanningen worden nu ten volste beloond. Dat doet ons goed. Daar doen we het ook voor: tevreden mensen een goede nachtrust bezorgen. Lukt dat, dan worden we daar zelf ook heel blij van en slapen we misschien zelf ook wel een stukje beter, ha ha.’

Zelf fabriceren
Die absolute topkwaliteit heeft alles te maken met het feit dat Royal Health Foam wereldwijd nog een van de weinige fabrikanten is die elk matras zélf fabriceert. ‘Wie bieden maatwerk aan onze klanten en dat is in deze tijd vrij uitzonderlijk,’ aldus Nederhorst. ‘Vrijwel alles is tegenwoordig goedkope massaproductie. Hoe anders is dat bij ons! Alle matrassen worden in onze eigen fabriek in Scheveningen met de hand gemaakt, ook nog eens van de beste natuurlijke materialen. De basis is houtvezel met katoen, een combinatie die zorgt voor veel ligcomfort en maximale vochtopname. Het is daardoor sneller droog, met minder bacterieaanwas tot gevolg. Het matras blijft dus veel langer hygiënisch schoon, biedt meer comfort, heeft meer veerkracht en ook nog eens een langere levensduur. Omdat de prijs van onze matrassen heel acceptabel is en lager ligt dan de meeste topmerken, is een matras van Royal Health Foam relatief gezien op jaarbasis best goedkoop.’

Ouder worden
Zeker wanneer mensen ouder worden, kan de kwaliteit van de nachtrust afnemen.
Dat is jammer, maar dat hoort ook wel een beetje bij deze levensfase, weet Nederhorst: ‘Kinderen en jongeren slapen heel gemakkelijk. Een kind kan in een kinderzitje op een ?ets in slaap vallen, een student brengt gemakkelijk een nacht op een bank door. Wanneer we boven de 40 raken, is slapen echter minder eenvoudig. Het lichaam wordt gevoeliger voor onregelmatigheden en inferieure kwaliteit van ons slaapgereedschap. Maar ook het belang van goed slapen en fysiek en mentaal herstellen neemt toe wanneer we ouder worden. Redenen te over dus om
te kiezen voor een goede kwaliteit matras. Vergeet niet: je bent het waard! We zijn er zeker van dat het bevalt, daarom bieden we iedereen ook gratis een proefperiode van 30 dagen aan. Een risico voor ons? Misschien wel, maar wij geloven heilig in ons product. Daarom bieden we deze service met een gerust hart aan.’

Bel direct voor een persoonlijke afspraak op 070 338 70 10.

Advertentie

spot_img