spot_img

Nu nadenken over wonen in de toekomst

De samenleving verandert. Dat ziet u dagelijks om u heen, u leest het in de krant en ziet het op televisie. We worden ouder en blijven langer thuis
wonen. Maar het huis waar u woont is niet altijd even geschikt om daar tot op hoge leeftijd te blijven. Soms ligt vereenzaming op de loer, wanneer u minder mobiel wordt of de buren om u heen veel aan het werk zijn. Regeren is vooruitzien, is zo’n mooi spreekwoord.
Niet afwachten tot het u overkomt, maar nu vast goed nadenken hoe u zorgeloos en fijn kunt blijven wonen.

Veel ouderen voelen wel wat voor groepswonen. Ook in Westland is daar belangstelling voor. En dat is begrijpelijk. Het betekent zelfstandig wonen, maar ook leven in een
gemeenschap met belangstelling voor elkaar en met de bereidheid elkaar te helpen als dat nodig is. Buren zijn nog echte buren, die elkaar gekozen hebben. Wonen in een groep geeft een gevoel van veiligheid. U kunt de mensen om u heen vragen een boodschap te doen als het zelf even niet lukt. Of te helpen bij een klusje in huis. U blijft actief, door samen te tuinieren, een kaartje te leggen of het theater te bezoeken.

Maar hoe organiseert u dat? Hoe vindt u mensen die net als u van dezelfde dingen houden? En waar vindt u een geschikte locatie om straks gezamenlijk de oude dag door te brengen? Als samenleving staan we voor een enorme uitdaging. We zien namelijk ook dat de vraag naar
woningen veel groter is dan het aanbod.
Als gemeente hebben we daarvoor geen pasklare oplossing. Wél kijken we samen met u, woningcorporaties en projectontwikkelaars naar kansen en werken we aan oplossingen.

In een aantal kernen in Westland zien we dat enthousiaste mensen het initiatief nemen om een woongroep op te zetten. Dat dragen we als gemeente, net als de Seniorenraad Westland, een warm hart toe. Sta er eens bij stil of het wat voor
u is.

Wethouder Piet Vreugdenhil

Advertentie

spot_img