spot_img

Computer of laptop voor inwoners met een krappe beurs

Bent u al blij dat u de boodschappen en rekeningen kunt betalen en blijft er geen geld meer over om een computer of laptop voor u en of uw kind(eren) te kopen? Of misschien heeft u zelf een computer nodig voor een opleiding die voor u noodzakelijk is? De gemeente Westland helpt als u een laag inkomen en weinig geld heeft.
We willen dat iedereen goed mee kan komen: op school, in uw studie en vanzelfsprekend in onze samenleving die steeds digitaler wordt. Daarom heeft de gemeente Westland voor inwoners met een krappe beurs de computerregeling. Vanaf 1 juli 2021 kunt u als volwassene ook één computer, laptop of tablet voor uzelf aanvragen. Per gezin mag u (maximaal) drie computers aanvragen in plaats van één. Zo kan ieder kind thuis zijn huiswerk of werkstuk maken of een presentatie in elkaar zetten.

Voor wie?
De computerregeling is bedoeld voor volwassenen die al langere tijd een laag inkomen hebben. Voor kinderen 4 tot 18 jaar die naar school gaan, kunnen ouders de aanvraag doen. Zo werkt het:

Voor het aanvragen gaat u naar www.gemeentewestland.nl (zoek op ‘computerregeling’). Als uw aanvraag is goedgekeurd komt er op de WestlandPas een tegoed te staan, dat kan worden besteed bij aangesloten computerwinkels. Het tegoed kan in 2021 worden gebruikt.Als u nog geen WestlandPas heeft, dan krijgt u die per post toegestuurd met daarop het tegoed voor uw computer.

Advertentie

spot_img