spot_img

Eerste paal voorziening voor langdurige zorg GGZ

Vlnr: Gijs Puijman, Daan van Dam, Iris Bandhoe, Ellen Dekker, Barbara Brouwer en Diane Bron in de hei-installatie

Op het Sint Joristerrein in Delft is het officiële startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe Wlz voorziening. In het bijzijn van Iris Bandhoe (raad van bestuur), Daan van Dam (manager behandelzaken), Barbara Brouwer (manager bedrijfsvoering), Gijs Puijman (projectleider vastgoed & huisvesting) en Ellen Dekker (manager facilitair bedrijf & vastgoedbeheer), gaf Diana Bron (voorzitter van de cliëntenraad) als vertegenwoordiger van de cliënten vanuit de hei-installatie een klap op de eerste paal. Hiermee is de bouw van de nieuwe voorziening voor langdurige zorg cliënten en cliënten met een dubbele diagnose een feit.

De nieuwe langdurige zorg voorziening van GGZ Delfland komt te staan op het terrein aan de Sint Jorisweg in Delft. In deze voorziening komen mensen te verblijven met psychische problemen die langdurige zorg nodig hebben. Ook mensen met psychische problemen in combinatie met een verslaving, ook wel bekend als dubbele diagnose, zijn welkom en kunnen in de nieuwe voorziening onder één dak begeleid en behandeld worden. Bij een verslaving kun je denken aan bijvoorbeeld softdrugs en/of alcohol. GGZ Delfland behandelt geen harddrugsverslavingen. De kliniek is een aanvulling op de reeds bestaande detoxkliniek. Het gaat om cliënten die vallen onder de wet langdurige zorg (Wlz), maar ook cliënten met een Wmo-indicatie (Wet maatschappelijke ondersteuning).

Voorgeschiedenis

Al in 2018 hebben Gemeente Delft, DSW Zorgkantoor, stichting Perspektief en GGZ Delfland afgesproken dat GGZ Delfland een dergelijke voorziening zou opstarten voor cliënten met een langdurige zorgvraag, soms in combinatie met een verslaving. Nu is dat dan zover. Begin 2022 stromen er 40 cliënten in die nu nog bij Perspektief verblijven. Veel van deze cliënten zijn al bekend bij GGZ Delfland, omdat zij al door de behandelaren uit de FACT-teams van GGZ Delfland behandeld worden bij Perspektief. Met de nieuwe voorziening komen deze cliënten integraal over van Perspektief naar GGZ Delfland. Het wordt mogelijk om het langdurig verblijven, begeleiden en behandelen voor deze groep cliënten onder één dak geïntegreerd aan te bieden. Na de instroom van de cliënten van Perspektief is er ook ruimte voor andere zorgaanbieders om cliënten door te verwijzen naar deze voorziening.

Advertentie

spot_img