spot_img

Kom erbij tijdens Week van de Ontmoeting!

Joke vond het spannend om een keer met haar buurvrouw mee te gaan naar het wijkcentrum. Maar nu drinkt ze er wekelijks een kop koffie én maakt ze een praatje met anderen en dat vindt ze maar wat gezellig! Het is fijn om een ander
te ontmoeten en eigenlijk gaat het heel gemakkelijk.Van 30 september tot en met 7 oktober 2021 is de Week tegen Eenzaamheid met de nadruk op de vele verschillende activiteiten om samen te komen. Alleen noemen we het in Westland nét even iets anders: WestlandOntmoet. En hebben we het liever over de Week van de Ontmoeting.

WestlandOntmoet
Juist in deze week staat ontmoeting en verbinding centraal. Op de website www.westlandontmoet.nl vindt u per kern wat er wanneer bij u in de buurt te doen is. De activiteiten zijn voor zowel jong als oud. Wilt u graag met iemand kletsen?
Gezellig samen eten of even wandelen in de buurt? U bent welkom om mee te doen: kom erbij!

WestlandOntmoet is niet meer weg te denken en viert dit jaar het vijfjarig jubileum. Veel inwoners weten hun weg te vinden naar een activiteit, samen of alleen. Zo deed Martina vorig jaar mee aan vrij tekenen: “Ik had een superochtend en heb drie leuke vrouwen leren kennen. We hebben gelijk afspraken gemaakt om daarna nog een keer samen iets creatiefs te gaan doen.”

Steeds meer mensen ervaren door corona gevoelens van eenzaamheid, óók jongeren. Zo mist de 21-jarige Matthijs zijn vrienden enorm. “Ik mis de gezelligheid, feestjes en het sporten.” Daarnaast heeft hij soms moeite met onderwijs op afstand. En voor anderen lijken alle dagen grijs doordat ze hun baan of de grip op het leven verloren zijn.

Vraag een ander mee
Zeker in een tijd als deze is het daarom belangrijk om met elkaar in contact te blijven! En dat kan zelfs op 1,5 meter afstand. Hoe de Week van de Ontmoeting eruit gaat zien, weten we nu nog niet. Maar er zijn genoeg manieren om veilig mee te doen en er is door de versoepelingen steeds meer mogelijk. Sta dan gelijk eens stil bij iemand die niet veel mensen ziet of zelf niet zo snel zelf op pad zou gaan. Vraag een ander om mee te komen.

Activiteit organiseren
Iedereen kan deelnemen aan de Week van de Ontmoeting door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Het is geweldig als u nog vóór de zomer uw activiteit aanmeldt op www.westlandontmoet.nl. Dat kan van alles zijn: samen bewegen, muziek maken, handwerken, koffiedrinken, spelletjes doen, koken voor de buren,
bingo of een rollatorwandeltocht. Het hoeft niet groots te zijn. Samen maken we het een succes!

Het hele jaar door
Meedoen, betrokken zijn en uitgenodigd worden is niet alleen in het najaar tijdens de Week tegen Eenzaamheid belangrijk,
maar het hele jaar door. Daarom is ook WestlandOntmoet vanaf nu jaarrond. Dat betekent dat u het hele jaar ontmoetingen kan opzoeken en aanmelden op www.westlandontmoet.nl.

Kunt u daarbij wat hulp gebruiken?
Stuur dan een e-mail naar info@westlandontmoet.nl.

Advertentie

spot_img