spot_img

Minder inkomen door corona? TONK aanvragen kan tot en met 30 september

Heeft u door de coronamaatregelen minder inkomsten en daardoor moeite uw woonkosten te betalen? Denk hierbij aan uw hypotheek, huur, servicekosten of energierekening. Dan is de TONK-regeling er voor u. De maximale TONK per huishouden bedraagt 1000 euro per maand. Deze regeling is er sinds 15 maart, maar wordt verlengd tot en met 30 september.

De gemeente kan zo meer Westlanders (zowel particulieren als ondernemers) een financieel steuntje in de rug bieden.
U kunt voor de regeling in aanmerking komen als u 18 jaar of ouder bent en uw inkomen met ten minste 30% is verminderd. TONK is onbelast en heeft geen invloed op toeslagen of belastingen. Op www.gemeentewestland.nl/tonk vindt u alle informatie over de regeling. U kunt deze meteen online aanvragen.

Hulp nodig?
Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0174.
Aanvragen kan met terugwerkende kracht tot 1 januari 2021. De gemeente streeft ernaar aanvragen binnen 4 weken af te handelen. TONK is een gift, u hoeft deze niet terug te betalen.

Advertentie

spot_img