spot_img

Bijzondere eetbare gewassen bij BoereGoed

Bij BoereGoed kunnen liefhebbers terecht voor enkele bijzondere kruiden, eetbare bloemen en gezonde gewassen. Dit in het zogenaamde ‘’Farm-I-See Kassie’’ in de Buurtkas aan de Baakwoning. Bezoekers kunnen een aantal aangegeven gewassen oogsten als er voor ten minste € 15,- online of in de Farmshop bij de Buurtkas gekocht wordt.

Het Farm I See- kassie is een ‘’kappie’’ in de BuurtKas aan de Baakwoning waar zo’n veertig zeldzame gewassen geteeld worden. Het stukje kas kan gezien worden als een bezoekerscentrum waar volwassenen en kinderen kunnen ontdekken welke groente, fruit, planten en kruiden een positieve bijdrage kunnen leveren aan de menselijke gezondheid. Dit kunnen bekende gewassen zijn maar ook gewassen die in Nederland minder bekend zijn. De planten die in het kassie staan, worden veelal grootschaliger geteeld bij professionele tuinders en in enkele gevallen bij BoereGoed Partners. Zo worden gewassen als Yacon in Schipluiden, Aloë Vera in Naaldwijk, Mierikswortel in Bleiswijk en Wasabi in De Lier geteeld. Ook is teler en Heulenaar Jouke van den Berg onlangs verhuisd naar Noord Brabant waar hij een gewas als Moringa op grotere schaal teelt.

Plukken kan elke vrijdag tot 17.00 uur en zaterdagmorgen tot 13.00 uur tijdens de openingstijden van de  Farmshop in de BuurtKas aan de Baakwoning!

Belangrijk: wil je een bezoek brengen aan de Buurtkas en kom je met de auto? Houd dan via de GPS het adres Baakwoning 1 in Naaldwijk aan!

Advertentie

spot_img