spot_img

CluP Ontmoeten

In Huis van de Wijk ‘De Hoekstee’ kunt u wanneer u op zoek bent naar een zinvolle dagbesteding, contacten of activiteiten terecht bij ‘Clup Ontmoeten’. Gezamenlijk of in kleinere groepjes kunt u deelnemen aan diverse activiteiten onder professionele begeleiding, gericht op actief en gezond blijven. Om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen.

Tijdens het samen zijn worden er actieve en ontspannende activiteiten georganiseerd die u kunnen helpen om zo zelfstandig mogelijk thuis te blijven wonen, uw zelfvertrouwen te vergroten en een zinvolle invulling aan de dag te geven. Om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen worden er structurele activiteiten onder vakkundige begeleiding aangeboden zoals geheugentraining, bewegen, tuinieren, koken, muziek, kunst en/of een goed gesprek.

Het bewegen wordt in groepsverband door de Beweegondernemer aangeboden, die samen met u streeft naar meer vitaliteit. Bij lekker weer wordt er bewogen in de prachtige aangrenzende Belevingstuin. Deze tuin heeft ook een bewegingsfunctie. Doordat er allerlei hoogteverschillen zijn aangebracht, moeten ouderen onder begeleiding echt omhoog “klimmen” (al dan niet met rollator) en weer langzaam remmend naar beneden lopen.

In de belevingstuin zijn ook een wilgentunnel, een haag en plantenbakken voor het kweken van allerlei gewassen. Van deze groenbakken kunnen ouderen kleine moestuintjes maken en onderhouden, samen met een vrijwilliger die daar plezier aan heeft. De bakken zijn zo ontworpen, dat rolstoelen en rollators er onder passen. Producten uit de groenbakken kunnen ook gebruikt worden voor het maken van een gezonde lunch.

Regelmatig worden er ook interessante cursussen en bijeenkomsten georganiseerd voor zowel bezoekers van Clup Ontmoeten als mantelzorgers. Daarnaast kunnen de bezoekers kennis maken met andere activiteiten aanbod in Huis van de Wijk ‘De Hoekstee’.

CluP ontmoeten is op maandag en donderdag in Huis van de Wijk ‘De Hoekstee’. De inloop is van 09:15 – 09:30 uur, de activiteiten zijn van 09:30 – 12:00 uur en er is een mogelijkheid tot lunch van 12:00 – 13:00 uur. Voor deelname wordt er een kleine maandelijkse bijdrage gevraagd voor consumpties en materialen activiteiten.

Ontmoetingscentrum Humanitas

In het Ontmoetingscentrum bieden wij de mogelijkheid om gezamenlijk of in kleinere groepjes deel te nemen aan diverse activiteiten onder professionele begeleiding, gericht op activering en behoud van vaardigheden. Ook als u wat extra hulp nodig heeft door lichamelijke klachten of dementie.

Tijdens het programma bieden wij diverse activiteiten aan in een huiselijke sfeer. Bijvoorbeeld het samen bespreken van het nieuws onder het genot van een kopje koffie of thee, geheugentraining, bewegen (of een wandeling) en ontspanningsactiviteiten.

Een belangrijk en gezellig onderdeel van de dag is de lunch, bezoekers helpen wanneer dit kan met de voorbereidingen en het maken van een gezonde maaltijd.  Ook kan er begeleiding worden gegeven aan individuele doelen en mantelzorgers kunnen voor vragen ook terecht in het Ontmoetingscentrum.

Het ontmoetingscentrum is van  maandag t/m vrijdag van 10:00 – 16:00 uur bij Stichting Humanitas Hoekse Brink. U kunt alleen gebruik maken van het Ontmoetingscentrum als u een indicatie heeft van de gemeente. Voor meer vragen over een indicatie kunt u terecht bij de Vraagwijzer via telefoonnr. 14010.

Bent u nieuwsgierig geworden? Wilt u meer weten over de mogelijkheden of wilt u zich aanmelden. Neem dan contact op met:

CluP  Ontmoeten
contact@welzijnopdehoek.nl of 0174 – 384 588 – 06 – 440 245 65.

Ontmoetingscentrum Humanitas
info@stichtinghumanitas.nl of 010-2713800.

Advertentie

spot_img