Home 202109-kort Ervaar de wereld van iemand met dementie

Ervaar de wereld van iemand met dementie

0
Ervaar de wereld van iemand met dementie

Het zorgen voor mensen met dementie is een bijzondere taak. Er wordt een beroep gedaan op iemands empathisch vermogen en flexibiliteit. Het is vaak lastig om te doorgronden wat er allemaal gebeurt met iemand die dementie krijgt. De reactie ‘Ik zou zo graag een keer een dag in zijn/haar hoofd willen kruipen, zodat ik kan begrijpen wat hij/zij meemaakt’ is veel gehoord bij medewerkers in de zorg/welzijn, mantelzorgers, familieleden en vrienden.

Met de Virtual Reality-bril van Into D’mentia is dat mogelijk. Door deze VR-bril op te zetten wordt iemand meegenomen in een virtuele wereld van iemand met beginnende dementie. Een tijd lang was het vanwege het coronavirus helaas niet mogelijk om mensen bij de ontmoetingscentra te ontvangen voor het VR-brillen spreekuur. We zijn dan ook erg blij om te kunnen melden dat het binnenkort weer mogelijk wordt om de wereld van iemand met dementie te kunnen ervaren dankzij de VR-brillen.

Wilt u meer informatie over de VR-bril of wilt u het zelf ervaren?

U ervaart door het opzetten van deze bril dus wat een persoon met dementie ervaart. Wilt u meer informatie over de VR-bril of wilt u het zelf ervaren? Vanaf 21 september organiseren we van 16.00 – 18.00 uur een VR-brillen spreekuur in Maasland. Komt u ook? U kunt zich opgeven door te bellen naar Ontmoetingscentrum Singelhof via telefoonnummer 010 – 700 49 55. Komt 21 september voor u niet uit? Vanaf oktober vindt er weer maandelijks een spreekuur plaats in Delft en Naaldwijk.

VR-brillen spreekuur

Vanaf oktober gaat het VR-brillen spreekuur weer van start. Op iedere eerste donderdag van de maand tussen 13.30 – 16.00 uur bent u op afspraak welkom in Ontmoetingscentrum Vermeertoren, Beresteynstraat 169B te Delft.  Aanmelden kan telefonisch via 015 – 515 82 00. Om de VR-bril uit te proberen in het Westland kunt u vanaf oktober iedere eerste donderdag van de maand weer terecht bij Ontmoetingscentrum Naaldwijk, Middel Broekweg 4 te Naaldwijk. Hiervoor kunt u zich telefonisch aanmelden bij Esther Tettero via 0174-744 800.

Een sessie duurt 30 minuten: 15 minuten voor de VR-bril zelf en een kwartier om de ervaring tijdens een kort gesprek te bespreken.

Bent u niet in de gelegenheid om bij één van deze ontmoetingscentra langs te komen en wilt u liever bij een ander ontmoetingscentrum van Pieter van Foreest de wereld van iemand met dementie via de VR-bril ervaren? Dat is geen probleem. U kunt dit kenbaar maken door contact op te nemen met één van onze ontmoetingscentra. Kijk op

www.pietervanforeest.nl voor meer informatie. Samen kijken we naar de mogelijkheden hiervoor.