spot_img

Franciscus kinderkrant

Onlangs is de eerste Franciscus kinderkrant uitgekomen, gemaakt door kinderen van de Kinderraad en bestemd voor kinderen uit de omgeving van het ziekenhuis. Kinderen van de Kinderraad van Franciscus Gasthuis & Vlietland reikten de eerste exemplaren uit. Voor het vierde achtereenvolgende jaar heeft Franciscus Gasthuis & Vlietland een Kinderraad. De kinderen geven adviezen aan het ziekenhuis over actuele ontwikkelingen in het ziekenhuis en vragen die hen gesteld worden. Eén advies van de kinderen is het maken van een speciale krant voor kinderen en deze uit te brengen met informatie over het ziekenhuis. Bijvoorbeeld behandelingen en bezoeken, maar ook over preventie en het werken in een ziekenhuis.

Dit advies is opgevolgd door het ziekenhuis en na een intensief redactieproces, waarbij de kinderen nauw werden betrokken, was het dan gisteren zover. De eerste exemplaren werden door de kinderen uit de Kinderraad overhandigd aan kinderarts Esther Alders en aan Niels Honig, lid van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis.

Advertentie

spot_img