Home 202109-column Kijken we naar dezelfde wedstrijd?

Kijken we naar dezelfde wedstrijd?

0
Kijken we naar dezelfde wedstrijd?

Nog niet zolang geleden had ik een belangrijke voetbalwedstrijd gemist. Een wedstrijd in de voorronde van de Champignons League. PSV had uitgespeeld tegen Benfica. Nu kun je tegenwoordig met een paar klikken op je smartphone samenvattingen zien, interviews bekijken en het nieuws uit de kranten lezen.

Nu is de ene krant de andere niet. Prima natuurlijk. Iedereen heeft recht op z’n eigen mening en leest de krant die daar het beste bij past. Maar tot mijn verbazing liepen de koppen in de kranten wel erg uiteen.

  • PSV onderuit bij Benfica en moet thuis aan de bak.
  • Nog slechtere uitgangspositie voor PSV
  • Sterk PSV houdt uitzicht op Champions League

Ik vroeg mij af of deze journalisten wel naar dezelfde wedstrijd hadden gekeken. De verschillen in koppen lijken niet van dezelfde wedstrijd.

Meningen worden tegenwoordig soms feiten en feiten lijken soms te verschrompelen tot meningen. Het is een feit dat ik u mijn mening niet per se hoef op te dringen. Misschien wel een tip. Lees niet alleen de koppen in de krant of luister niet alleen de headlines in het nieuws. Laat u zorgvuldig én door de juiste personen informeren. Verdieping is namelijk altijd goed. Ook in deze uitgave van Gezond Zijn Beter Worden daarom weer informatie over uiteenlopende onderwerpen. Informeren staat hierbij steeds voorop.

Jan Cammeraat