Home 202109-hoofd Ontmoet elkaar na de zomer in Westland

Ontmoet elkaar na de zomer in Westland

0
Ontmoet elkaar na de zomer in Westland

De zomer is voor veel mensen een leuke tijd. Samen genieten van mooi weer of lekker even er tussenuit. Nu de vakantiegangers terug zijn, worden activiteiten weer opgestart. Een mooi moment om te kijken of er een leuke activiteit bij u in de buurt is. Bekijk de agenda op WestlandOntmoet.

Samen bewegen, muziek maken, handwerken, de buurttuin opknappen, koffiedrinken, spelletjes doen, koken voor de buren, bingo of een rollatorwandeltocht. Er is genoeg te doen in uw buurt en het wordt echt gezelliger als je elkaar ontmoet, leert kennen en nog eens met elkaar afspreekt. WestlandOntmoet nodigt u uit om – soms letterlijk – over de drempel te stappen. In de agenda op westlandontmoet.nl vindt u een overzicht van activiteiten in de verschillende kernen van Westland. De meeste daarvan zijn gratis, voor sommige wordt een kleine bijdrage gevraagd. U ziet hier ook of u zich aan moet melden of mee kunt doen zonder aanmelding vooraf. We zijn nog steeds voorzichtig om met grote groepen bij elkaar te komen. Organisaties, verenigingen en clubs houden daarom rekening met de dan geldende coronamaatregelen.

Vraag iemand mee

Misschien stapt u makkelijk op iemand af of sluit u snel ergens aan. Dat durft niet iedereen. U kent vast wel iemand die niet zoveel mensen ziet of bijna de deur niet uitkomt. Vraag die ander om mee te komen. Dat maakt het een beetje minder spannend om over de drempel heen te stappen. Zo nam Esmée vorig jaar haar buurvrouw mee naar een wijkcentrum. “Ik zag haar altijd achter het raam zitten, met haar borduurwerk. We zwaaiden vriendelijk naar elkaar. Ik zag wel dat ze weinig bezoek kreeg en steeds minder op pad ging. Ik besloot aan te bellen en haar mee te vragen. Omdat ze best graag onder de mensen wilde zijn hebben we samen iets uitgezocht. De eerste keer moest ze wennen maar nu gaat ze regelmatig zonder mij. Inmiddels kent ze nieuwe mensen waarmee ze schildert of gewoon bijkletst met een kopje koffie.”

Ook voor jongeren

Eenzaamheid, ontmoeten en de week van de Ontmoeting wordt door velen gezien als een activiteitenprogramma dat vooral bedoeld is voor ouderen. Volgens projectleider Anita Bassi van WestlandOntmoet is dat anders: “WestlandOntmoet legt de nadruk op de kracht van een ontmoeting, het plezier van een goed gesprek en natuurlijk de waarde van elkaar daarna nog eens treffen. Onze activiteiten zijn voor zowel ouderen als jongeren. We hebben op de website nu een duidelijke filterfunctie gemaakt om een selectie te kunnen maken van activiteiten voor jongeren of voor alle leeftijden. Dat geldt voor activiteiten die je aanmeldt maar ook als je naar een activiteit op zoek bent.”

Week van de Ontmoeting

WestlandOntmoet brengt al vijf jaar mensen met elkaar in contact. Van donderdag 30 september tot donderdag 7 oktober zijn er extra veel activiteiten door heel Westland. Het is dan de Week van de Ontmoeting! Er is genoeg te doen en vast wel iets wat bij u past. Ontdek het in de agenda of via de handige app die u via www.westlandontmoet.nl heel eenvoudig op uw telefoon kunt installeren.

Heeft u geen vervoer om naar een activiteit te komen? Kijk op

www.vitiswelzijn.nl/diensten/vervoer voor meer informatie over de Plusbus, de Rolbus Westland en de Zonnebloemauto. Zij kunnen u halen en brengen.