Home 202109-hoofd Vrijwillig Traineeship voor jongeren

Vrijwillig Traineeship voor jongeren

0
Vrijwillig Traineeship voor jongeren

Vitis Welzijn biedt jongeren tussen de 16 en 27 jaar de mogelijkheid om via een traineeship nieuwe uitdagingen aan te gaan. Het komend half jaar kunnen jongeren werken aan persoonlijke ontwikkeling én iets goeds doen voor een ander!  Je wordt  begeleid om bij verschillende mooie maatschappelijke organisaties aan de slag te gaan en erachter te komen wat jouw talent is waar jij een ander mee kunt helpen. Daphne, Loyd en Cody gingen je voor en vertellen er graag over.

Snuffelen aan een werkgebied

Daphne (18) doet de opleiding Social Work. “Het Vrijwillig Traineeship was een geweldige manier om uit te vinden welke doelgroepen ik leuk vind om mee te werken. Zo heb ik vrijwilligerswerk bij ‘s Heeren Loo Het Westerhonk gedaan. Wat ik het leukste vond, is dat ik daar jongeren heb ontmoet én ook echt heb leren kennen. Ik heb een klein kijkje in hun leven gekregen en dat vond ik ontzettend leerzaam,” aldus een enthousiaste Daphne.

Opbouwen van een netwerk

Loyd (22) is er door het Vrijwillig Traineeship achter gekomen dat hij welzijnswerk leuk vindt en er veel voldoening uit haalt. “Ik heb hierdoor besloten dat ik een opleiding persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen wil doen. Aan deze opleiding ben ik inmiddels begonnen. Door het grote netwerk dat ik via het Vrijwillig Traineeship heb opgebouwd, was het vinden van een stageplek heel makkelijk.”

Een verschil maken

Cody (25) heeft tijdens het Vrijwillig Traineeship onder andere ervaring op gedaan bij ‘s Heeren Loo Het Westerhonk en De Vereeniging. “Bij Het Westerhonk heb ik geholpen bij atelier top, dit is een werkplaats voor mensen met een verstandelijke beperking. Ik heb hier veel geleerd want ik had nog nooit met mensen met een verstandelijke beperking gewerkt. Ook heb ik bij De Vereeniging, een ontmoetingsplek voor thuiswonende senioren, geholpen. Hier deed ik veel spelletjes met de senioren en heb ik fijne en gezellige gesprekken gevoerd. Je wordt goed begeleid en ik raad andere jongeren dan ook echt aan om het te doen.”

Wil jij ook impact maken? Meld je dan aan!

Binnen het Vrijwillig Traineeship bepaal je zelf wat je gaat doen en bij welke aangesloten organisatie jij aan de slag gaat! Denk bijvoorbeeld aan het opzetten of vergroten van social media, meelopen bij de buurtpreventie of het ondersteunen bij activiteiten van diverse organisaties. Is dit iets voor jou of ken je iemand voor wie dit interessant is? Neem dan voor meer informatie contact op met Manon Botbijl via 06 – 21302835 of m.botbijl@vitiswelzijn.nl Kijk ook op de site: westlandvoorelkaar.nl/vrijwillig-traineeship.