spot_img

Wereld Alzheimer Dag

Jaarlijks vindt op 21 september de Wereld Alzheimer Dag plaats. Op of rond deze dag wordt in heel de wereld aandacht gevraagd voor de ziekte dementie en de impact van deze ziekte op de persoon zelf en op zijn/haar naasten. 

De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. Maar liefst 70% van alle mensen met dementie heeft Alzheimer. Iemand met Alzheimer krijgt problemen met het geheugen. Naarmate de ziekte erger wordt, krijgt iemand steeds meer moeite met dagelijkse vaardigheden.

Casemanagers

Als u geconfronteerd wordt met dementie heeft dit een grote impact met vergaande gevolgen voor zowel de persoon zelf als voor de naasten. Wat nu? Hoe gaat de ziekte zich ontwikkelen? Voor iedereen met dementie kan een neutraal persoon met een luisterend oor, die zaken op een rij kan zetten en kan doorverwijzen naar de juiste personen of instanties, een uitkomst bieden.

Een professioneel luisterend oor

De casemanager is zo’n persoon. Als professional, met de kennis en ervaring over de ziekte en de zorgregio kan zij helpen bij het overzien van de gevolgen, bij het verwerken van het verdriet of een luisteren oor bieden en adviezen geven. Niet alleen de persoon in kwestie kan de casemanager benaderen, maar ook de partner, de kinderen of andere naasten kunnen contact opnemen met de casemanager. Pieter van Foreest heeft meerdere casemanagers verspreid over de regio. Wilt u meer informatie over de casemanagers? Mail naar casemanagers@pietervanforeest.nl.

Ontmoetingscentra

Iedereen wil het liefst zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Voor mensen met dementie en/of geheugenproblemen kan dit moeilijk zijn. Een ontmoetingscentrum kan dan uitkomst bieden om de dag(delen) zo zinvol mogelijk door te brengen. Pieter van Foreest heeft tien ontmoetingscentra waarvan vijf ontmoetingscentra in ‘s-Gravenzande, Naaldwijk, Wateringen en Maasland. Ook personen met lichamelijke beperkingen of voor wie het gemis van contacten een probleem is, kunnen terecht bij het ontmoetingscentrum. Wilt u weten wat een ontmoetingscentrum voor u kan betekenen? Neem contact op via

015 – 515 5000 of mail naar: contact@pietervanforeest.nl.

Advertentie

spot_img