spot_img

Bloodbrothers schenken fietslabyrint aan Franciscus Oncologiecentrum

In het Franciscus Oncologiecentrum staat sinds kort een fietslabyrint waar oncologiepatiënten gebruik van kunnen maken om hun conditie weer terug te krijgen en op peil te houden na de behandelingen. Het fietslabyrint is geschonken door de ‘Bloodbrothers’: de broers Arno en Eelco Kruijt. De Bloodbrothers zijn blij dat ze met een schenking van € 10.000,- een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het Oncologiecentrum. De schenking is volledig in lijn met de doelstellingen van de stichting. Het fietslabyrint stelt de patiënt in staat om, in het ziekenhuis, virtueel te fietsen in zelfgekozen omgevingen. De Bloodbrothers zijn tot dit initiatief gekomen, nadat in 2004 leukemie werd vastgesteld bij Eelco. Hij had het geluk dat Arno zijn stamceldonor kon zijn. De kans hierop is slechts 25% en tot op de dag van vandaag realiseren zij zich hoeveel geluk zij hebben gehad. Ze noemen zich na de transplantatie Bloodbrothers, omdat zij nu met dezelfde bloedgroep door het leven gaan.

Advertentie

spot_img