spot_img

Vrijwilliger worden bij Careyn?Bel Nel!

Vrijwilligers, zeker de zorg ontkomt er niet aan. Zonder vrijwilligers moeten vele activiteiten geschrapt worden. Ook Careyn maakt gebruik van honderden vrijwilligers. Mensen die een handje helpen om de dagelijkse druk van verzorgend en verplegend personeel te verlagen.

Westland staat bekend om de inzet van een grote hoeveelheid vrijwilligers. De afgelopen jaren is het aantal vrijwilligers echter drastisch gedaald. Door natuurlijk verloop, omdat de groep vrijwilligers steeds ouder wordt en jongeren minder tijd hebben. En de coronamaatregelen hebben ervoor gezorgd dat vrijwilligers vaak niet meer ingezet konden worden en inmiddels een andere bezigheid hebben gevonden. Volgens Nel Kok – coördinator vrijwilligers bij Careyn – is de situatie nijpend.

Wat ga je doen als vrijwilliger?

“Wij hebben tientallen nieuwe vrijwilligers nodig om te helpen bij tal van activiteiten. Vrijwilligers nemen uiteraard geen taken over van ons zorgpersoneel. Vrijwilligers kunnen bijvoorbeeld assisteren om nieuwe bewoners wegwijs te maken in de zorginstelling waar zij opgenomen worden. Ook kunnen vrijwilligers helpen in een van onze restaurants of bij recreatieve activiteiten. Gewoon even een stukje wandelen of fietsen. Of zij helpen bij de organisatie van een kaart- of breimiddag. Vrijwilligers doen vooral dingen die zij zelf leuk vinden, maar dan samen met bewoners.”

Niet direct in het diepen

“Als vrijwilliger word je uiteraard niet zomaar in het diepe gegooid. Al onze vrijwilligers worden ingewerkt door een medewerker of ervaren vrijwilliger. Het is vooral afhankelijk van wat je als vrijwilliger zelf wilt doen. Het moet van twee kanten leuk zijn. Tijdens een introductiegesprek bepaal je dus gezamenlijk wat je graag wilt doen. Vervolgens loop je verschillende keren mee met een andere vrijwilliger of een medewerker. Je komt dus altijd goed beslagen ten ijs.”

Mannelijke vrijwilligers

Bij Careyn helpen vooral vrouwelijke vrijwilligers. Mannelijke vrijwilligers zijn zeker ook van harte welkom. “Wij hebben steeds meer mannelijke bewoners. Die doen andere activiteiten dan onze vrouwelijke bewoners. Bijvoorbeeld kaarten, biljarten of vissen. Voor hen is het vaak leuker als zij begeleid worden door een mannelijke vrijwilliger. Dus mannen, meld je aan. Ook jullie zijn van harte welkom en heel erg nodig!”

Aanmelden?

Wilt u ook vrijwilliger worden?  Nel Kok vertelt je graag wat je precies kunt doen. Nel kun je bellen op 06-20534314 of u kunt haar mailen op n.kok@careyn.nl

Advertentie

spot_img