spot_img

Dubbel  taboe (ongemak) doorbreken, einde aan menstruatiearmoede

Wist je al dat 1 op de 12 meiden en vrouwen in Nederland wel eens moeite heeft met het bekostigen van menstruatieproducten? Het kan hen behoorlijk in de weg zitten bij schooldeelname, sporten of op het werk. Daarnaast wordt er door geldgebrek soms voor ongeschikte alternatieven die kunnen leiden tot ongemak, irritaties en zelfs infecties. Dit noemen we ‘menstruatiearmoede’.

Vrouwen vinden het vaak een lastig onderwerp om over te praten. Menstruatiearmoede treedt langzaam uit de taboesfeer, maar is nog altijd de realiteit. Gemeente Westland gaat samen met het Armoedefonds hier iets tegen doen. Meiden en vrouwen moeten gewoon kunnen blijven meedoen, welke periode van de maand het ook is.

Hoe dit wordt gedaan? In gemeente Westland zijn verschillende locaties beschikbaar als Menstruatieproducten Uitgifte Punt (MUP). Deze punten zorgen ervoor dat ze gratis menstruatieproducten aanbieden. Iedereen kan zich bij de gemeente aanmelden als Menstruatieproducten Uitgifte Punt (MUP).

Advertentie

spot_img