spot_img

Hartrevalidatie nu ook in Westland

Fysiotherapiepraktijk Hofland-Van Geest start in Sportcomplex Quintus Kwintsheul met de specialisatie hartrevalidatie. In het sportcomplex kunnen patiënten – via de cardiologen van hartdokters.nl – ook terecht voor hartdiagnostiek. Uniek in Westland.

Fysiotherapiepraktijk Hofland-Van Geest is gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met hartproblemen. Wil je fitter worden met ondersteuning van een professioneel geschoolde therapeut? Dan kun je sinds kort bij Hofland-Van Geest een speciaal hartrevalidatieprogramma volgen.

Arthur Hoflandt: “Het programma voor hartrevalidatie wordt op maat voor de patiënt gemaakt. Tijdens de intakegesprekken bepalen we gezamenlijk de doelen die de patiënt heeft. Vooraf nemen we een aantal testen af. Naast fysiek trainen, wordt er tijdens het programma informatie gegeven over risicofactoren, ontspanningsoefeningen, voeding en slaap. Gedurende het programma controleren we continu de hartslag en de bloeddruk. Aan het einde van het programma bespreken we met de patiënt het vervolgtraject. Tegelijkertijd informeren we hen wat er zoal in de regio te doen is aan beweegmogelijkheden. Het doel van het programma is het bevorderen van een lichamelijk actieve leefstijl. Hierdoor is de kans op nieuwe hartproblemen minder; de patiënt leert beter om te gaan met de gevolgen van de hartziekte. Ten slotte informeren wij de huisarts en cardioloog over de resultaten.”

Specialistische zorg

De fysiotherapeut die de hartrevalidatie gaat geven is Marike Hamel. Arthur: “Marike heeft jarenlange ervaring met cardiologische en cardiochirurgische patiënten. Ook heeft zij ervaring met tweedelijns hartrevalidatie in een ziekenhuis. Om een goed beeld te krijgen – en ter voorbereiding – vraagt zij bij de intake de voorgeschiedenis, medicatie en resultaten van medische onderzoeken. Na de revalidatie informeert zij de arts en cardioloog over de behaalde resultaten van de patiënt. Transparantie is belangrijk voor ons.”

Voordeel voor Westlanders

Voor intensieve trajecten – na bijvoorbeeld een complexe hartoperatie – blijven Westlandse patiënten afhankelijk van revalidatie in het ziekenhuis of revalidatiecentrum in de regio. Arthur: “Voor het vervolgtraject, en voor talrijke minder intensieve zorg, kan er nu voor het eerst in de regio Westland onder gecontroleerde omstandigheden worden getraind. Vooruitgang op z’n Westlands.”

[Kader] Praktische informatie

Fysiotherapiepraktijk Hofland-Van Geest heeft met alle zorgverzekeraars een overeenkomst afgesloten. Het programma wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Je komt in aanmerking voor vergoeding volgens de door jou gekozen polis. Je kunt je aanmelden via de website of tijdens kantooruren via telefoonnummer 0174- 20 00 20. Je kunt ook een mail sturen naar info@hoflandvangeest.nl  Westlanders kunnen via www.hartdokters.nl ook terecht voor diagnostiek in de praktijklocatie Kwintsheul van Fysiotherapie Hofland-Van Geest.

Advertentie

spot_img