spot_img

Oudste ziekenhuis van Nederland komt met nieuwe slogan

Ziekenhuis voor je leven. Vraag of zekerheid? Dat was toch altijd al zo? Wat is er veranderd? En wat blijft er nog overeind? Het Reinier de Graaf komt met een mooi initiatief.

‘Je ziekenhuis voor het leven’, is de nieuwe slogan van het oudste ziekenhuis van Nederland. En hoeveel Westlanders zijn niet op een of andere manier in aanraking geweest met een van de ziekenhuizen in Delft.

Reinier de Graaf gaat uit van de levensloop van mensen en de momenten waarop het ziekenhuis voor hen van betekenis kan zijn. In de introducerende film en de campagne worden patiënten, naasten en zorgprofessionals geportretteerd in de leeftijd van 0 tot 105 jaar. Hun ontroerende verhalen laten op indringende wijze zien, wat het Reinier de Graaf ziekenhuis voor hen betekent. Elke levensfase komt voorbij en je ziet de mens als het ware ouder worden.

Carina Hilders directievoorzitter van Reinier de Graaf: “We zien mensen, die angstig zijn voor pijn en voor hun ziekte, die dankbaar zijn voor hun herstel of die worstelen met hun verdriet en met de ongemakken van het ouder worden. Ook zien we mensen die zich met liefdevolle zorg inzetten voor anderen, die ziek of kwetsbaar zijn. Hiermee toont het Reinier de Graaf ziekenhuis wat het voor patiënten wil betekenen en hoe met compassie voor de zorg koers wordt gezet naar de toekomst.”

Kompas

“Samen met onze zorgpartners willen we mensen helpen om zo lang mogelijk gezond te blijven”, vervolgt Carina Hilders directievoorzitter van Reinier de Graaf. “Dat we ons de aankomende jaren focussen op preventie, het stimuleren van een gezonde levensstijl en levensloopgeneeskunde klinkt door in onze prachtige slogan. We kijken steeds meer buiten onze ziekenhuismuren hoe we iemand optimaal kunnen ondersteunen. Dat doen we samen met onze regionale (zorg) partners zoals huisartsen, de GGD, de gemeente Delft, verzorgingshuizen en andere ziekenhuizen. Hoe mooi zou het zijn als we samen kunnen voorkomen dat iemand ziek wordt? In de toekomst zijn we dus veel meer te gast in het leven van mensen. Van het prille begin tot het einde. En natuurlijk bieden we de beste medische zorg als dat nodig is. ‘Reinier de Graaf. Je ziekenhuis voor het leven’ wordt ons gezamenlijk kompas om onze missie te realiseren.”

Onthulling

De slogan ‘Reinier de Graaf. Je ziekenhuis voor het leven’ is met een filmpremière gepresenteerd aan medewerkers, patiënten en zorgpartners. Deze werd aansluitend op symbolische wijze onthuld door de 5-jarige Fenna, die een hersentumor heeft, maar bijna altijd vrolijk is. Aan Fenna de eer om buiten voor het ziekenhuis haar eigen billboard aan de buitenwereld te tonen. Dat deed ze onder applaus van haar ouders, de Delftse wethouder Karin Schrederhof en Carina Hilders. De persoonlijke verhalen op de social mediakanalen van Reinier de Graaf onderschrijven de nieuwe slogan en geven verdieping op de ambities van het oudste ziekenhuis van Nederland.

Carina Hilders: “Sterke mensen kunnen oud worden, sterke ziekenhuizen nog veel ouder. Het Reinier de Graaf in Delft is opgericht in 1252 en daarmee het oudste ziekenhuis van Nederland. Delft is de stad van Reinier de Graaf, de grondlegger van de gynaecologie. Het Reinier de Graaf richtte als eerste ziekenhuis een allergiecentrum op en ook een polikliniek voor ‘Jeugd en Alcohol’. In de begindagen van de coronacrisis, toen er wereldwijd geen mondkapjes te vinden waren, namen medewerkers en vrijwilligers van het Reinier plaats achter naaimachines en vervaardigden ze mondkapjes van zelf ingekochte stofzuigerfilters. TNO keurde ze goed. Zo zijn er meer voorbeelden van onze grensverleggende liefde voor de zorg. Patiënten hebben recht op onze oprechte aandacht. Aandacht voor wie de eerste nacht in het ziekenhuis amper kan slapen, aandacht voor wie bang is voor pijn en voor wat zijn ziekte gaat brengen, aandacht voor wie eenzaam is. Elk jaar worden bij ons zo’n 3.000 kinderen geboren en overlijden er ongeveer 500 patiënten. In het ritme van het leven helpen we iedereen om weer snel gezond te worden. Want niet iedereen heeft het geluk om weer gezond te mogen worden als ze ziek zijn.”

Afbeelding:
De 5-jarige Fenna onthulde haar eigen billboard

Advertentie

spot_img