spot_img

Samen zijn wij Westland

Vraagt iemand aan mij: wat is de kracht van de inwoners van Westland? Dan kan ik meerdere dingen opnoemen. Een belangrijke die ik graag wil uitlichten is dat wij naar elkaar omkijken. We letten op elkaar en is het nodig dan staan we voor elkaar klaar. Dat vind ik persoonlijk erg mooi om te zien.

En tegelijkertijd denk ik dan ook aan eenzaamheid. Helaas komt dit vaak voor. Inwoners die zich soms of vaak alleen voelen. Die niet veel andere mensen kennen, geen familie hebben en het ook lastig vinden om contact te zoeken en maken met anderen. En dit is niet meteen iets alleen bij oudere inwoners, er zijn net zo goed jongeren die zich eenzaam voelen.

Gemeente Westland wil eenzaamheid onder de aandacht brengen en onderneemt zelf actie. Dit doen we niet alleen, dit doen we samen met Vitis Welzijn, Bibliotheek Westland en andere partners.

En zijn nog meer acties die we steunen. Zo is daar Thuisgekookt. Kookt u graag? En zou u het leuk vinden om een extra portie klaar te maken voor een buurtgenoot? Dan kunt u dit aangeven via dit online platform. Ook hebben we een samenwerking met t PostNL tegen eenzaamheid.

Belangrijk blijft dat we allemaal ons steentje bijdragen en omkijken naar elkaar. Ook al een kort praatje kan een ander veel goed doen. Zo zijn we allemaal Een tegen Eenzaamheid.

Piet Vreugdenhil

wethouder zorg en welzijn

Advertentie

spot_img