spot_img

Zonder titel

Het is vandaag maandag. De deadline voor het aanleveren van deze column. De krant ligt dan donderdag bij je op de deurmat. Als er dan maar een paar dagen tussen de deadline en de verschijningsdatum ligt, is de column nog altijd redelijk actueel. Maar niet in een tijd van de door Rusland ontketende oorlog tegen Oekraïne. Om op de hoogte te blijven van de verschrikkelijk gevolgen van deze agressieve wandaad zul je andere media moeten volgen.

Voor de titel van mijn column had ik in eerste instantie ‘Nieuwe kansen’ bedacht. Dat vind ik in de tijd van oorlog niet echt gepast. Toch zijn die kansen er wel. Het eerste nieuwe seizoen van het jaar is net begonnen. Het voorjaar geeft nieuwe kansen aan de natuur. De krokussen komen op. De kalveren en lammetjes mogen de wei in. Het voorjaar staat voor nieuw leven!

Ook geeft het verminderen van de coronamaatregelen nieuwe kansen voor een ander leven in het nieuwe normaal. Kansen om samen weer nieuwe avonturen te beleven. Bijvoorbeeld in de Noordzee, zoals de leden van de Walrusclub Westland in deze krant laten weten. Of misschien wil je vrijwilliger worden bij Beukenrode palliatieve thuiszorg & hospice. Een mogelijkheid om nieuwe indrukken op te doen om mensen in de laatste fase van hun leven te ondersteunen.

Om niet de indruk te wekken dat de actualiteit van de dag aan de redactie voorbijgaat, heb ik deze column daarom zonder titel geschreven. Dat geeft jou de mogelijkheid om de titel deze keer zelf – en zo actueel mogelijk – in te vullen.

Goede gezondheid toegewenst!
Jan Cammeraat

Advertentie

spot_img