spot_img

Gratis kraampakket aanvragen

Wist je dat veel zorgverzekeraars een gratis kraampakket aanbieden aan hun klanten? Check het bij je eigen zorgverzekeraar. In het kraampakket zitten medische artikelen en verzorgingsproducten die je nodig hebt voor je bevalling en de eerste dagen daarna. Het kraampakket moet zeker 6 weken voor de uitgerekende datum in huis zijn. Voor een thuisbevalling is een kraampakket noodzakelijk, maar ook als je van plan bent in het ziekenhuis te bevallen moet je een kraampakket in huis hebben. Het kan namelijk altijd zo zijn dat je onverwachts thuis bevalt.

Je kunt een kraampakket aanvragen bij je zorgverzekeraar. Het pakket wordt niet door je basisverzekering gedekt. Bij een groot aantal aanvullende zorgverzekeringen is het kraampakket wel gedekt en stuurt je zorgverzekeraar deze gratis op.  Hiervoor is het wel nodig dat jouw zwangerschap op tijd is aangemeld. Doe dit het liefst voor de 5e maand van je zwangerschap. Dit is ook nodig voor de kraamzorg.

Kraampakket kopen

Als je kraampakket niet wordt gedekt door je zorgverzekering kan je deze vaak ook tegen betaling bij je zorgverzekeraar aanvragen. Je kunt een kraampakket ook kopen bij een apotheek, drogist of via het internet. Voor ongeveer € 30 koop je een kraampakket met alle benodigde spullen.

Advertentie

spot_img