spot_img

Verleende zorg in ziekenhuizen langzaam richting normaal niveau

Er vinden weer meer operaties plaats. Deze maand waren er 18% minder operatiekamers in gebruik dan normaal, deze week is dat 14%. Het ziekteverzuim en de druk op de zorg zijn nog steeds onveranderlijk hoog. Zowel het ziekteverzuim als de ervaren druk daalde licht op de IC. In de kliniek namen beiden iets toe. Dit blijkt uit de informatiekaart van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

25 ziekenhuizen geven aan dat zij (peildatum 7 maart) de planbare zorg, zoals knie- en heupoperaties weer volledig kunnen leveren. Dit zijn 2 ziekenhuizen meer dan vorige week. De andere ziekenhuizen leveren deze zorg deels. Net als vorige week kunnen 68 van de 73 ziekenhuizen de kritieke planbare zorg binnen de vereiste 6 weken leveren. Waar dat niet lukt, nemen andere ziekenhuizen deze zorg over.

Advertentie

spot_img